Teamleider bestuurder gezocht voor wijkteams Arnhem (36 uur)

 

Vanaf 1 januari 2017 werken de sociale wijkteams vanuit een nieuwe organisatie waarin de  uitvoeringspraktijk de koers bepaalt. Het bestuur van de stichting bestaat uit acht teamleider-bestuurders en één zakelijk medebestuurder. De stichting kent een Raad van Toezicht die tevens werkgever is van het bestuur. Voor de periode 2020-2021 richt onze aandacht zich op de volgende ontwikkelopgaven:

 

 • Professionaliseren van de interne organisatie
 • Monitoring en effectmeting
 • Profilering van de wijkteams
 • Uitdragen van de transformatieopgave

 

De sociale wijkteams leveren zorg en ondersteuning dichtbij de inwoners. Deze acht wijkteams hebben ook de taak de transformatie samen met partners in de wijk, de wijkteams leefomgeving en aanbieders verder vorm te geven.

 

De Stichting Sociale Wijkteams werkt op basis van de 4 principes:

 1. Dichtbij
 2. Duidelijk en transparant
 3. Eenvoudig en samenhangend
 4. Kostenbewust

 

De teamleider-bestuurder: een uitdagende dubbelrol

Als teamleider-bestuurder heb je tegelijkertijd twee belangrijke rollen. Je bent leidinggevende van je wijkteam en je bent een van de negen bestuurders van de stichting.

 

Als teamleider-bestuurder sta je met beide voeten in de klei: je geeft leiding aan de coaches en faciliteert hen als autonome professional in de wijk. Je bepaalt met hen de doelen van het wijkteam en geeft ruimte aan het team om hier op eigen-wijze invulling aan te geven.

 

Je bent verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering en het behalen van de inhoudelijke en financiële doelstellingen (zoals afgesproken met de gemeente). Je bouwt op alle punten samen met je team aan maximale zelforganisatie.

 

Als lid van het algemeen bestuur ben je samen met je collega’s eindverantwoordelijk voor het functioneren van de stichting als geheel. De besluiten (inhoudelijk en qua bedrijfsvoering), die jullie gezamenlijk nemen, zijn erop gericht dat de uitvoering in de wijken optimaal gefaciliteerd wordt.

 

De Stichting Sociale Wijkteams is nieuw in zijn besturingsvorm. Omdat de uitvoeringspraktijk centraal staat, is het noodzakelijk dat je moeiteloos kunt schakelen van operationeel naar tactisch-strategisch niveau. Jij kunt uitstekend samenwerken met je collega teamleider-bestuurders, met de gemeente (en met lokale partners).

 

Waar kunnen we je op aanspreken?

 

Als teamleider-bestuurder ben je verantwoordelijk voor

 • de aansturing van één van de acht wijkteams, het begeleiden van coaches in hun rol van autonome professional en het sturen op maximale zelforganisatie van het team;
 • het mede-bepalen en uitvoeren van de koers van de stichting passend binnen de transformatiegedachte;
 • de bedrijfsvoering van je eigen wijkteam en (daarmee) medeverantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering van de stichting (adequate rapportage en verantwoording en het tijdig en volledig uitwisselen van informatie);
 • het behalen van de financiële doelstelling binnen het wijkteam, en (daarmee) medeverantwoordelijk voor het behalen van de financiële doelstellingen van de stichting als geheel;
 • het onderhouden van een relevant netwerk voor de wijk en voor de stichting als geheel, het vertegenwoordigen van de visie van het wijkteam intern en extern;
 • de uitwerking en doorontwikkeling van de positie van het algemeen bestuur
 • het vormgeven van professioneel opdrachtnemerschap, het zijn van sparringpartner voor de gemeente.

 

Wat heb je in huis?

 

Competenties

 • Organisatie- en politiek sensitief: je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke context en handelt daarnaar, intern en extern.
 • Visie en strategie: je kunt koers en richting vorm geven vanuit de uitvoering en vice versa. Je kunt in denken en handelen goed en snel schakelen tussen het operationele, tactische en strategische niveau. Je denkt innovatief en laat je niet (af)leiden door geldende regels en systemen.
 • Samenwerken: je bent een uitstekende samenwerker en bruggenbouwer en weet effectieve verbindingen te leggen tussen mensen en inhoudelijke vraagstukken op alle niveaus, in- en extern, je bent uiteraard reflectief.
 • Resultaatgericht en besluitvaardig: je kunt vraagstukken vlot analyseren. Je kunt strategisch denken en handelen en neemt op consistente wijze beslissingen. Je koerst op het (gezamenlijk) behalen van resultaten.
 • Leiding geven: je kunt coaches en het team effectief (be)geleiden in hun professionele autonomie en zelforganisatie.

 

Functie-eisen

 • Je hebt WO werk- en denkniveau.
 • Je bent een ervaren manager en hebt meerdere jaren aantoonbare relevante werkervaring opgedaan met het managen van professionals in het sociale domein.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met werken in een bestuurlijke en politiek gevoelige context.
 • Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van oplossingsgericht werken en je bent aantoonbaar resultaatgericht.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen.
 • Je hebt kennis van het lokale netwerk en hun diensten.
 • Je hebt een relevant netwerk in de regio.

 

Wat bieden we

 

We bieden een innovatieve functie waarin je echt vanuit de uitvoering sturing kunt geven aan de sociale wijkteams in Arnhem en mag bijdragen aan een van de grootste maatschappelijke ontwikkelingen van dit moment.

Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring maximaal € 6000,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de periode van één jaar.

 

Interesse?

Solliciteren kan tot en met 15 december 2019. Stuur je sollicitatiebrief via Werken in Gelderland of sollicitaties.034916@werkeningelderland.nl

De eerste gesprekronde vindt plaats op donderdagochtend 19 december. De tweede ronde op vrijdagochtend 20 december.

Een selectie-assessment kan tot de mogelijkheden behoren.

 

Nadere informatie?

Informatie over deze vacature kan worden ingewonnen bij Christine Pans, zakelijk medebestuurder  christine.pans@wijkteamsarnhem.nl, Mirjam Otten, teamleider-bestuurder mirjam.otten@wijkteamsarnhem.nl  of Hanny Jansen, voorzitter Raad van Toezicht hannyjansen@hotmail.com