Onze werkwijze

 

 

Coach

Wilt u ondersteuning van uw wijkteam, dan komt u in contact met een coach. Coaches geven steun en advies bij vragen over zorg, opvoeden, opgroeien en inkomen. Ze zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Alle coaches hebben minimaal een HBO-opleiding en zijn zeer ervaren in hun vakgebied.

 

Heeft u al een coach? Dan kunt u hem of haar bellen voor een afspraak. Bent u het telefoonnummer van uw coach kwijt? Dan kunt u contact opnemen met het serviceteam via telefoonnummer 088-2260000. Heeft u nog geen coach? Dan kunt u een afspraak maken.

 

Keukentafelgesprek

Het eerste gesprek met een coach heet het ‘keukentafelgesprek’. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis of op een plek waar u liever afspreekt. Bij het keukentafelgesprek zijn twee coaches aanwezig, een van hen wordt uw vaste coach. De coach kijkt samen met u wat er aan de hand is. U spreekt met hem of haar uitgebreid over uw leven, over wat goed gaat en wat beter kan. U bespreekt ook wat u zelf kunt doen en wat buren, vrienden of familie misschien kunnen doen.

 

U hoeft het keukentafelgesprek niet voor te bereiden. Wel vragen we u om iemand uit te nodigen die met u mee kan denken. Dat kan een familielid, vriend of kennis zijn. U kunt ook gratis onafhankelijke hulp vragen bij Zorgbelang Gelderland. Uw coach maakt tijdens en na het gesprek met u een plan om tot een oplossing te komen. Het plan en alle afspraken kunt u nalezen in Mijn Plan/Ons Plan.

 

Eigen bijdrage

Bent u 18 jaar of ouder? Dan betaalt u mogelijk een eigen bijdrage voor ondersteuning die u via ons krijgt, bijvoorbeeld hulp bij het huishouden of begeleiding. Het gaat dan om zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo2015). Dit is een landelijke regel.

 

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk  van uw leeftijd, of u een partner hebt, het (gezamenlijke) inkomen en de voorzieningen/hulp die u krijgt. Het CAK stuurt u een rekening voor deze bijdrage. Op de site van het CAK kunt u zelf berekenen hoe hoog uw bijdrage is. Als u verpleging of verzorging thuis krijgt via een zorgverzekeraar, betaalt u alleen de eigen bijdrage die u met uw zorgverzekeraar heeft afgesproken.