Hoog contrast Dyslexie lettertype A A A
Zoeken

Huishoudelijke ondersteuning

Lukt het niet meer om zelf je huis schoon en netjes te houden? Of om zelf de was te doen? Als niemand in je omgeving je hierbij kan helpen, kan huishoudelijke ondersteuning via de gemeente of de Wmo uitkomst bieden.

Algemene voorziening gemeente Arnhem

Kun je zelf aan iemand uitleggen welke schoonmaakwerkzaamheden er bij jou thuis moeten gebeuren en afspraken hierover maken? Dan kom je misschien in aanmerking voor de algemene voorziening huishoudelijke ondersteuning van gemeente Arnhem. Op de website van gemeente Arnhem lees je de voorwaarden en bij welke thuiszorgaanbieders je je kunt aanmelden.

De thuiszorgorganisatie maakt een afspraak met jou en beoordeelt of je huishoudelijke ondersteuning krijgt. In overleg bepaal je het aantal uur, met een maximum van 2,5 uur per week. De thuiszorgorganisatie geeft het aantal uren door aan de gemeente.

Maatwerkvoorziening vanuit de Wmo

Ben je niet in staat om tegen de huishoudelijke hulp te zeggen wat er moet gebeuren? Bijvoorbeeld door een psychische aandoening, een verstandelijke beperking of dementie? Of voldoe je niet aan de voorwaarden van de algemene voorziening huishoudelijke ondersteuning van gemeente Arnhem? Dan kun je mogelijk een beroep doen op de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo.

Je kunt hiervoor een afspraak maken met het Wijkteam. De wijkcoach gaat met jou in gesprek over je gezondheid, wat je nog zelf kunt doen in het huishouden en waarvoor ondersteuning nodig is.

Ik heb een andere vraag

Wat kost huishoudelijke ondersteuning van de gemeente of via de Wmo?

Je betaalt een eigen bijdrage van € 19,00 per maand. Deze eigen bijdrage wordt geïnd door het CAK. De eigen bijdrage vanuit de Wmo geldt niet voor mensen die getrouwd zijn of een partner hebben, waarbij minimaal een van beiden de AOW-leeftijd (66 jaar en 4 maanden) nog niet heeft bereikt.