Ontmoeten en meedoen

Meedoen met activiteiten in je eigen wijk. Andere mensen ontmoeten. En als het nodig is, iets doen voor elkaar. Dat is waar Wijkteams Arnhem zich sterk voor maakt. Want meedoen geeft energie. Het maakt je leven én je wijk leuker!

In Arnhem zijn veel plekken waar je mee kunt doen met activiteiten. Er zijn activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ook bij jou in de buurt. Zo leer je makkelijk nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses.

Hulp nodig?
Misschien vind je het lastig of spannend om de eerste stap te zetten. Vraag dan eens aan een familielid, vriend of buurvrouw om samen met jou het contact te leggen. Kan niemand uit je omgeving je helpen? Vraag dan ondersteuning aan jouw wijkteam. Wij kennen de activiteiten, verenigingen en organisaties bij jou in de buurt. Wij luisteren naar je, zoeken samen met jou naar iets wat bij je past en helpen je om het eerste contact te leggen. Heb je onze hulp nodig? Maak dan direct een afspraak.

Ook jij kunt iets doen voor een ander!
Anderen helpen maakt je gezonder, vrolijker en relaxter. Genoeg redenen dus om af en toe iets te doen voor iemand bij jou in de buurt. Een kopje koffie drinken of wandelen met iemand die eenzaam is bijvoorbeeld. Of mee helpen om activiteiten te organiseren voor kinderen in de buurt. Vrijwilligerswerk is een zinvolle invulling van je dag. Je draagt echt iets bij aan de samenleving, leert nieuwe mensen kennen en sluit misschien wel nieuwe vriendschappen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan op de website van de Vrijwilligerscentrale Arnhem, MVT Arnhem of SWOA in Arnhem. Ook kun je kijken op NL Voor Elkaar of Voor elkaar in Arnhem.

Ik heb een andere vraag