Huiselijk geweld

Thuis hoort een veilige plek te zijn. Als een partner of ander gezinslid geweld gebruikt, is dat huiselijk geweld. Dat kan lichamelijk, seksueel of emotioneel geweld zijn. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Zoek daarom altijd hulp en neem contact op met Veilig Thuis, 0800-2000.

Gebeuren er bij jou thuis dingen waardoor je je niet veilig voelt? Is er een partner, een ex-partner, vriend of vriendin die in huiselijke kring geweld gebruikt? Maak je je zorgen over de veiligheid van een kind? Of van een oudere? Zit je midden in een vechtscheiding? Of word je gedwongen om te trouwen?

Huiselijk geweld kan iedereen overkomen. Veel mensen schamen zich en trekken niet aan de bel. Maar erover praten helpt. Het is een eerste stap in de richting van een oplossing. Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling. Of je nu dader bent of slachtoffer. Zie ook het door ons getekende samenwerkingsconvenant Zorg en Veiligheidshuizen Gelderland Midden.

Wat kan het wijkteam doen?

Het wijkteam kan je ondersteunen bij het maken van een plan om geweld te stoppen, of om de juiste stappen hierin te ondernemen. Wij werken hierbij volgens de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling.

Ik heb een andere vraag