Hoog contrast Dyslexie lettertype A A A
Zoeken

Hulp bij woonproblemen

Een woning vinden in Arnhem is niet gemakkelijk. Het wijkteam heeft zelf géén woningen en wij beslissen ook niet over urgentie. We kunnen wel ondersteunen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met je inschrijving op de website van Entree. Of het aanvragen van een urgentieverklaring, zodat je met voorrang kunt reageren op huurwoningen. Je kunt ook particulier huren, bijvoorbeeld via een makelaar. Houd er wel rekening mee dat particulier huren vaak duurder is.

Ik heb een andere vraag

Hoe regel ik een urgentieverklaring voor een nieuwe woning?

Een urgentieaanvraag doe je bij één van de deelnemende woningcorporaties van Entree. Eerst vraag je een gratis kans-adviesgesprek aan. Een medewerker van de woningcorporatie bekijkt in dat gesprek of je kans maakt op urgentie. Dien je daarna een urgentieaanvraag in, dan kost dit 55 euro. Een onafhankelijke urgentiecommissie beoordeelt jouw urgentieaanvraag.

Ik ga scheiden. Hoe regel ik met spoed nieuwe woonruimte?

Volkshuisvesting heeft voor Arnhemmers die vanwege een echtscheiding snel op zoek zijn naar een woonruimte tijdelijke pauzekamers in de wijk Malburgen. Om in aanmerking te komen moet je langer dan een jaar in Arnhem wonen, 25 jaar of ouder zijn, een bruto jaarinkomen hebben onder de € 35.739 en formeel kunnen aantonen dat je relatie of huwelijk ten einde is. Neem contact op met Volkshuisvesting via 026-3712712 of info@volkshuisvesting.nl

Wat kan ik doen aan de ruzie met mijn buren?

Probeer rustig in gesprek te gaan als er ergernissen, conflicten of ruzies zijn. Als dit niet lukt, kun je contact opnemen met buurtbemiddeling van Rijnstad. Zij proberen samen met jullie tot redelijke afspraken te komen.

Ik dreig mijn huis te worden uitgezet. Wat kan ik doen?

Wacht niet en neem direct contact op met jouw wijkcoach! Of bel direct ons algemene nummer 088-2260000. Wij kijken met je mee naar de mogelijkheden die er zijn.

Ik ben dakloos. Waar kan ik terecht?

In Arnhem zijn verschillende organisaties en voorzieningen voor (bijna) daklozen:

  • Dag- en nachtopvang van Iriszorg aan de Remisestraat 2 in Arnhem. Dit is een tijdelijke opvang waar je op verschillende leefgebieden kunt worden begeleid. Bel 088-6061600 of mail info@iriszorg.nl .
  • Het Leger Des Heils heeft voor dak- en thuislozen verschillende vormen van hulp in combinatie met onderdak. Kijk voor meer informatie op de website van Leger des Heils.
  • Stichting Stoelenproject de Duif is een nachtopvang voor dak- en thuislozen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem. Iedereen die noodlijdend is mag er verblijven, mits er voldoende slaapplaatsen zijn. Kijk voor contactgegevens op de website van Stoelenproject de Duif.
  • Dreig je met je gezin dakloos te worden? Neem dan contact op met de GGD Gelderland-Midden, telefoon 088-3555500.
  • Ben je tussen de 16 en 26 jaar en (bijna) dakloos? Dan kun je terecht bij het JONAhuis van Pactum. Het JONAhuis biedt opvang en/of een huiskamer in combinatie met professionele hulp, advies, inloop, informatie, opvang en ondersteuning. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Pactum.