Hoog contrast Dyslexie lettertype A A A
Zoeken

Dit kun je verwachten

Je klopt aan bij jouw wijkteam. En dan? Hier lees je hoe we werken en wat je kunt verwachten.

Afspraak maken

Afspraak maken

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden bij jouw wijkteam. Je kunt bellen of direct online een afspraak maken. Je kunt een wijkcoach aanspreken op school of in het buurtcentrum. Of je kunt langskomen op de locatie van het wijkteam bij jou in de wijk.

Heb je al eerder contact gehad met een wijkcoach? Neem daar dan opnieuw contact mee op. Als je de contactgegevens niet meer hebt, bel dan met ons Serviceteam, 088-2260000.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek heet het keukentafelgesprek en voeren we het liefst bij jou thuis. In dat gesprek leren we je graag beter kennen. Wat is er precies aan de hand? Heb je zelf al oplossingen gevonden? Wie kunnen jou daarbij helpen?

Je voert het keukentafelgesprek met twee wijkcoaches. Je kunt zelf ook iemand uitnodigen voor het gesprek, iemand bij wie jij je prettig voelt en die met je mee kan denken. Ken je niemand? Dan kun je ook een onafhankelijke cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang vragen om aan te sluiten. De cliëntondersteuner is onafhankelijk, denkt met je mee en geeft advies.

Tijdens het eerste gesprek vertellen we je meer over onze werkwijze en geven we je informatie die je nog eens rustig kunt nalezen: Wijkteams; steun en advies dichtbij en Informatie over privacy, klachten, bezwaar en beroep en de vertrouwenspersoon.

Een plan maken

Een plan maken

Tijdens en na het gesprek maak je samen met de wijkcoach een plan. Daarin staat jouw verhaal, wat je wilt veranderen, hoe je dat gaat aanpakken en wie je daarbij kan ondersteunen.

De wijkcoach maakt het plan online voor jou aan. Het plan wordt samen met je persoonsgegevens, je doelen waaraan gewerkt wordt, vervolgstappen en afspraken opgeslagen in jouw dossier. Je kunt zelf ook inloggen en het plan lezen en aanvullen. Als je dat fijner vindt, kan de wijkcoach het plan ook samen met jou op papier maken.

Samen aan het werk

Samen aan het werk

Daarna ga je aan de slag om je plan uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je mensen in je omgeving gaat vragen om te helpen. Of dat je op zoek gaat naar voorzieningen in je wijk. De wijkcoach kan je ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van je plan en het halen van je doelen. Die ondersteuning en begeleiding van de wijkcoach is gratis.

Soms is iets extra’s nodig. De wijkcoach kan dan specialistische zorg en ondersteuning op maat inzetten.
Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je hiervoor mogelijk een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
Wil je de ondersteuning via een Persoonsgebonden Budget (PGB) inkopen dan lees je hier wat dit voor jou betekent, welke eisen er gelden voor de toekenning en welke verantwoordelijkheden een PGB met zich meebrengt.

Je kunt weer verder

Je kunt weer verder

Jouw wijkcoach blijft bij jou betrokken totdat jij zelf weer verder kunt. We bespreken regelmatig of je tevreden bent en bepalen samen wanneer de hulp van het wijkteam stopt.

Vind jouw wijkteam

Zoeken