Werk

Werk is veel meer dan alleen geld verdienen. Het is ook een manier om zinvol bezig te zijn én je hebt contact met andere mensen. Zowel betaald als onbetaald werk kan voldoening geven. Als het niet lekker loopt op je werk of als je werk wegvalt, kan dat zwaar zijn.

Ben je werkloos en wil je graag weer aan de slag? Heb je een arbeidsbeperking? Heb je stress, een burn-out of vind je het lastig om met collega’s om te gaan? En lukt het je niet om hier zelf – met hulp van je familie en vrienden – iets in te veranderen? Dan kun je bij het wijkteam terecht met je vragen. Wij kunnen je ook de weg wijzen naar de instanties voor werk of de organisaties die gaan over aangepast werk en begeleiding bij werk.

(Weer) aan het werk

Werk vinden is niet gemakkelijk. Jouw wijkteam kan je informatie geven over hoe je naar werk kunt zoeken. En we kunnen ondersteunen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met je inschrijving bij het UWV of Werk & Inkomen en met het zoeken naar mogelijkheden om je talenten opnieuw te ontdekken.

Soms is het spannend of lastig om te starten met werken. Activerend Werk biedt mogelijkheden om met begeleiding te ontdekken wat bij jou past. Zo kun je uitzoeken en ontdekken waar je interesses liggen en waar je goed in bent. Het wijkteam kan je ondersteunen bij de route naar Activerend Werk, maar je kunt je ook zelf aanmelden. Op de website van Activerend Werk zie je verschillende werkplekken waar je kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen.

Ook vrijwilligerswerk kan een goede opstap zijn naar betaald werk. Je ontdekt wat je leuk vindt, leert nieuwe mensen kennen en draagt ook nog eens iets bij aan de samenleving. Wil je weten wat de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn? Op de pagina Ontmoeten en meedoen lees je bij welke organisaties in Arnhem je terecht kunt.

Werken met een arbeidsbeperking

Door een ziekte of beperking kan het moeilijk zijn om een baan te vinden of te behouden. Misschien kun je hierdoor niet het minimumloon verdienen. Of kun je maar beperkt of zelfs helemaal niet meer werken. Het UWV beoordeelt jouw arbeidsvermogen en bepaalt welke ondersteuning je kunt krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Ik heb een andere vraag